Duurzaamheid op de werkvloer

dashed line

De medewerkers (s)maken het bedrijf, niet omgekeerd. Umami heeft dan ook heel veel respect voor haar medewerkers en zorgt voor een sterke HR-begeleiding: van een goede opvang op de eerste werkdag tot het waarderen van ervaring. We streven daarbij naar een duurzaam medewerkersbeleid met correcte werving en selectie, diversiteit van personeel, het aanbieden van werkbaar werk … Zo zijn we zeker dat onze medewerkers altijd met veel smaak en goesting op de werkvloer staan.

Samen tegen voedselverspilling

dashed line

Umami respecteert niet alleen haar medewerkers, maar ook het milieu. Daarom krijgen alle medewerkers de nodige ondersteuning en opleiding om voedselverspilling te beperken. Zo gebeuren bestellingen doordacht na controle van de stock, wordt er rekening gehouden met houdbaarheid, leverdata en beoogde hoeveelheid. Zo gaan we onnodige voedselverspilling tegen en garanderen we tegelijk de voedselveiligheid. Sterker nog, door met vacuümverpakking te werken, verlengen we zo de houdbaarheid van producten zonder in te boeten op keuze, voor een maximaal aanbod en minimale verspilling.

Sociaal verantwoord smullen

Ons aanbod groenten en fruit is voornamelijk seizoensgebonden, waar mogelijk kiezen we voor vis die op duurzame wijze is gevangen en we geven de voorkeur aan meer plantaardig voedsel. Bovendien bieden we producten aan van een landbouw die zo weinig mogelijk pesticiden en kunstmeststoffen gebruikt. Daarnaast wordt een aantal producten uit ons standaard assortiment ook aangeboden in een biovariant, zoals pasta en rijst.

En dat is nog niet alles, want Umami organiseert ook duurzame themamomenten zoals ‘De Bioweek’, ’40 dagen zonder vlees’ en natuurlijk: duurzame donderdag. Dan worden er enkel gerechten met een lage ecologische voetafdruk geserveerd. Ook door te werken met speciale kooktechnieken besparen we heel wat energie, en voor het onderhoud van de keukens gebruiken we milieuvriendelijke producten. Zo helpt Umami mee aan een mooiere en (h)eerlijkere wereld.