Anja Mantels - Siteverantwoordelijke bij Umami Imec Leuven.

dashed line
Anja Mantels - Siteverantwoordelijke bij Umami Imec Leuven.
23/08/2022


Met meer dan 450 werknemers bij Umami, zijn er tal van interessante jobs en profielen te vinden op onze sites. Vandaag lopen we een dagje mee met één van onze collega’s.
Anja, wat houdt je job als siteverantwoordelijke precies in?

Anja: “Je maakt de planning, kijkt bestellingen na en volgt het personeel op on site. Kortom, je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en de klant zorgeloos kan genieten van onze heerlijke maaltijden. Daarnaast komen er gedurende de dag nog vele andere kleine taken bij, wat de job heel divers en uitlopend maakt. Dit is ook wat mij zo aanspreekt.”

En hoe ziet je dag er dan zo uit?

Anja: “'s Morgens kom ik aan en het eerste wat ik doe – misschien wel het belangrijkste – is al het personeel begroeten. Bij Umami houden we er een zeer sympathieke en familiale sfeer op na, het is belangrijk dat we dit dag in dag uit uitdragen. Vervolgens kijk ik welke planningen er moeten worden opgemaakt voor die dag. Tegen de middag worden de bestellingen gecontroleerd en stuur ik de buffetten bij waar nodig. Na de middagshift begint de opruim, het afwerken de administratie en het maken van de kassa’s. En voor je het weet is de dag weer om.”

Welke kwaliteiten heeft iemand nodig om deze job goed uit te voeren?

Anja: “In het kort: doorzettingsvermogen en het kunnen leiden van een team. Mijn team bestaat uit een 10-tal personeelsleden met elk hun eigen taken en verantwoordelijkheden. Zo zijn er drie koks, medewerkers voor de broodjes, medewerkers voor de koude keuken, medewerkers die de kassa’s bemannen en natuurlijk de afwas. Het is aan mij om hen gemotiveerd te houden en te begeleiden waar nodig. Bovendien staat ons buffet nooit stil. We beloven onze klanten elke dag verse, gevarieerde maaltijden en we komen onze beloftes na. Daarvoor moet je dezelfde kwaliteitsnormen en hygiëne-eisen aanhouden en dat vergt heel wat doorzettingsvermogen.”

Hoe ben je bij umami terechtgekomen en wat maakt werken hier zo leuk?

Anja: “Ik kende Umami al van vroeger en toen ik zag dat er een vacature vrij kwam, heb ik niet geaarzeld en meteen gesolliciteerd. Wat mij aansprak aan de job was de uitdaging en variatie. Ik werk graag met mensen en benut graag mijn leiderschapscapaciteiten. Bij Umami werken heel spontane mensen. We houden er een huiselijke en familiale sfeer op na, wat de job zeer aangenaam maakt.”