Groenere toekomst

dashed line
Groenere toekomst
Als je aan duurzaamheid denkt, denk je misschien niet meteen aan catering. Maar bij Umami is duurzaamheid een belangrijk ingrediënt van onze filosofie en werkwijze. Wij zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om lekker en gezond eten te serveren, terwijl je een steentje bijdraagt aan een groenere toekomst. Benieuwd hoe we dat doen? Lees dan verder.

Duurzaam van oogst tot bord
Een van de manieren waarop we maaltijden ecologisch houden, is door samen te werken met leveranciers die net zo gepassioneerd zijn over duurzaamheid als wij. We kiezen voor ecologische en energiezuinige alternatieven voor maaltijdproductie en werken waar mogelijk altijd met leveranciers die deze filosofie delen. Zo kunnen we verzekeren dat onze maaltijden van oogst tot bord duurzaam geproduceerd en geserveerd worden.

Een mooi voorbeeld is ons zusterbedrijf en tevens onze grootste leverancier Deliva. Naast meer dan 1000 zonnepanelen hebben ze ook een eigen waterzuivering geïnstalleerd. Dit zorgt niet alleen voor een groenere toekomst, maar ook voor een efficiëntere productie. Een win voor Deliva, Umami én de planeet!

Wereldse gerechten van Belgische bodem
Onze gerechten zijn niet alleen van duurzame oorsprong, ze zijn ook smaakvol en gevarieerd. We bieden een uitgebreid assortiment aan gerechten op de verschillende sites, van soepen tot broodjes tot Belgische klassiekers en wereldse gerechten. Hoe we dit bolwerken? Door gebruik te maken van verse, lokale ingrediënten en samenwerkingen met Belgische leveranciers. Want voor kwaliteitsvolle ingrediënten hoef je niet ver te zoeken.

Prepareer enkel wat je serveert
Vechten tegen voedselverspilling staat hier ook op het menu. Geen onnodig grote ketels bij ons op het fornuis, maar de juiste hoeveelheden die tegemoetkomen aan de noden van die dag. De medewerkers op elk van de sites kunnen zelf de maaltijden en de menu’s per week of maand inplannen. Zo wordt verspilling tegengegaan en kunnen ongeopende verpakkingen later in het maandmenu gebruikt worden. Kortom, het Umami-team prepareert enkel wat er ook daadwerkelijk geserveerd wordt. De eindconsumenten scheppen zelf hun borden op en bepalen dus zelf hun portie. Waardoor ook hier geen voeding verloren gaat.

Vegetarische en vegan maaltijdalternatieven? Plantastic!
Bij Umami serveren we een ruim assortiment aan vegetarische en veganistische maaltijden. Dit doen we niet alleen voor vegetariërs en veganisten, maar ook om iedereen te inspireren om vaker te kiezen voor een smaakvol alternatief zonder vlees of dierlijke producten. Zo dragen we samen bij aan een betere toekomst voor mens, dier en planeet. De gerechten worden zo samengesteld en bereid dat je het stukje vlees op je bord zelfs niet mist. Kortom, plantastic!