Team in de kijker: UHasselt Campus Diepenbeek

dashed line
Team in de kijker: UHasselt Campus Diepenbeek
Lydia en haar teamleden zijn graag gezien bij de hongerige studenten van UHasselt. En da’s niet alleen omwille van de heerlijke keuken. De bediening verloopt minstens even warm als de dampende gerechten die ’s middags aan het buffet geserveerd worden.

“De goede sfeer geeft elke dag weer de drive om ervoor te gaan!” – Marie-Jeanne, medewerkster bediening

“Ik wil vooral als een goede coach mijn team laten schitteren!” – Lydia, accountmanager

In het studentenrestaurant van de unief komen de studenten, het personeel én bezoekers genieten van een lekkere kop koffie of snacks, zoals broodjes en pizza. ’s Middags wordt er ook aangeschoven voor een heerlijk koud en warm buffet. Aan het begin van het academiejaar 2022-2023 kreeg het restaurant nog en welverdiende 16/20 van Het Belang van Limburg voor hun gezonde en voedzame aanbod. De stille kracht achter het gedreven team is Lydia Flemings, zij werkt al bijna veertig jaar voor Umami en was destijds zelfs degene die de familie introduceerde in de cateringwereld. Sinds kort wordt ze bijgestaan door Johan, die als accountmanager helpt met het optimaliseren van deze bedrijvige site.

Werk je graag in de studentenwereld?
Lydia:
“Ik vind het ge-wel-dig! De studenten kennen me, al werk ik eerder op de achtergrond. Ik ben eigenlijk de coach die ervoor zorgt dat het team goed draait.”
Johan: “Deze omgeving is enorm uitdagend en boeiend. Weet je, hier zijn elke dag wel meerdere events en toch blijft het restaurant ook nog eens continu draaien. Ik werk hier nu sinds augustus en moet eerlijk toegeven dat de toewijding en gedrevenheid van het team me vaak versteld doen staan. Iedereen werkt onder Lydia’s vleugels, en zij is best veeleisend. Maar het mooiste is dat iedereen die visie deelt. Niets is te veel voor het team.”

Waarom kozen jullie voor een job bij Umami?
Johan:
“Ik ben altijd gebeten geweest door catering en hospitality. Ik heb vijftien jaar getourd met André Rieu, daar leer je dat het beste nóg beter kan. Die drang naar topniveau zit er gewoon in. En ik vind die mindset terug bij Umami.”
Kathleen: “Toen ik van Oost-Vlaanderen naar Limburg kwam, was dit mijn eerste sollicitatie. En ik ben blijven plakken. Nu werk ik al bijna dertig jaar als kok bij Umami.”
Thibeau: “Ik doe aan duaal leren en had al gehoord dat dit een gegeerde stageplek is. Juist omdat de mensen waarmee je moet samenwerken zo aangenaam zijn. En dat klopt helemaal. Ik werk hier nog maar sinds september en voel me al helemaal thuis.”
Marie-Jeanne: “Ik ben er echt ingerold. Toen mijn jongste dochter hier afstudeerde, maakte ze de bedenking dat dit misschien wel iets voor mij zou zijn. Ik kwam destijds met knikkende knieën solliciteren, maar het loonde.”
Renata: “Ik zag de vacature online via Facebook. Dit is mijn eerste job in de catering en ik vind het een leuke uitdaging.”

Is Umami een goede werkgever? Wat maakt werken hier zo leuk?
Lydia:
“Ik heb Deliva en Umami vanaf het prille begin zien groeien en ben enorm fier op het bedrijf. Ook de gemoedelijke aanpak van mijn zus, Marleen, CEO en Hans, General Manager, vind ik heel mooi. In feite spendeer je bijna meer uren op het werk dan thuis, dus het is fijn als die omgeving aangenaam is om te vertoeven.”
Johan: “Ik vind Umami een enorm warm bedrijf. Ik sta ervan te kijken hoe goed de support hier is. Hier is ook iedereen er voor elkaar: van afwasser tot directielid.”
Kathleen: “Het werk is enorm veelzijdig. Je kunt doorgroeien of bijvoorbeeld naar een andere locatie verhuizen. Die afwisseling houdt de job boeiend.”
Renata: “Ik werk hier nog maar pas en begin stilaan iedereen een beetje te kennen. De mensen zijn heel sympathiek en iedereen lijkt hier graag te werken.”
Delila: “Ik vind de werk-privébalans ook dik in orde.”

Hoe belangrijk is teamwork binnen jullie dienst?
Lydia:
“Heel belangrijk. Tijdens corona is ons team quasi gehalveerd. In het begin van het academiejaar was er dus wel lichte paniek: zoveel nieuwe mensen die zich moesten inwerken. Maar ik moet zeggen dat het echt al heel goed loopt. Elke dag groeit het team weer een beetje meer.”
Kathleen: “Heel belangrijk! Soms is het wat drukker op de ene locatie dan op de andere, het is evident dat je na jouw taken kijkt waar je kunt bijspringen.”
Thibeau: “Die goede samenwerking doet het stressniveau echt wel dalen.”
Marie-Jeanne: “We zijn met een kleiner team dan voordien, maar we zijn wel hechter. De goede sfeer geeft elke dag weer de drive om ervoor te gaan.”
Renata: “Als er iets niet goed lukt of iemand heeft een probleem, dan zijn we er voor elkaar.”


Wat maakt jullie zo'n goed team?
Thibeau:
“We nemen niet alles te serieus en kunnen al eens tegen een grapje.”
Lucia: “Iedereen springt automatisch bij als iemand hulp nodig heeft.”
Delila: “Dat klopt. Voor de anderstalige medewerkers, zoals Noemi en Renata is het door de taalbarrière niet evident, maar iedereen doet enorm zijn best om hen te helpen.”
Noemi: “Ja, dat is waar. Dit is mijn eerste week, maar het lukt al aardig.”

Hoe zouden jullie nog een beter team kunnen worden?
Thibeau:
“Ik vind dat we al een heel goed team vormen.”
Marie-Jeanne: “Absoluut. Iets wat al goed is, moet je niet veranderen!”


Doen jullie soms samen activiteiten buiten het werk? Zo ja, welke?
Kathleen:
“Voor corona gingen we eens per jaar op teambuilding of uiteten, maar we hebben sindsdien de draad nog niet terug opgepikt. Er zijn een heleboel nieuwe collega’s, dus we moeten dat stilaan terug opbouwen.”

Hebben jullie leuke anekdotes?
Kathleen:
“De studentendopen zijn wel een speciaal fenomeen. Maar da’s niet voor publicatie vatbaar!”(lacht)
Marie-Jeanne: “Soms kom ik toevallig wel eens ex-studenten tegen. Die herkennen me dan onmiddellijk. Vorig jaar nog, in Ieper, sprak een voormalige student me aan. We zijn toen samen iets gaan drinken.”
Lucia: “Lydia kan ons soms ongelooflijk voor de gek houden. Dan speelt ze een uitvoerig toneeltje en duurt het even voor ik doorheb dat het allemaal fake is. Iedereen lachen natuurlijk.”

UITSMIJTERS, LEUKE VRAGEN

Wie is de sfeermaker in het team?
We houden allemaal van sfeer, iedereen is de ene dag al eens wat zotter dan de andere. Marie-Jeanne straalt wel altijd een heel positieve vibe uit, zowel naar de collega’s als de studenten.

Wie maakt de flauwste mopjes?
Lydia! En Maarten. Die lijkt serieus, maar maakt enorm graag plezier. We vergelijken ons soms met Het Eiland.

Wie heeft de beste muzieksmaak? En wie de slechtste?
Vreemd genoeg hebben we het nog nooit over muziek gehad. Al zingt Lucia wel veel Italiaanse liedjes. Soms worden die gesmaakt, soms minder.

Bij wie kan je altijd terecht voor een goed advies?
Dat hangt een beetje van persoon tot persoon af. Al ontfermt Lucia zich wel als een moederkloek over de anderstalige medewerkers.

Wie heeft de meest gekke hobby?
Er springt niemand echt uit. (Lydia krijgt wel verbaasde blikken over het feit dat zij paardrijdt.) Johan is een fervent wijnliefhebber en stemt zijn vakanties af op de wijnstreek die hij wil bezoeken.

Als er een award zou worden uitgedeeld voor beste team binnen het bedrijf, waarom moeten jullie deze dan winnen?
Wij zijn enorm goed op elkaar ingespeeld en houden allemaal wel van een grapje. De sfeer is hier heel goed!