UHasselt heeft ook duurzame cateraar Umami

dashed line
UHasselt heeft ook duurzame cateraar Umami
10/10/2017

De twee studentenrestaurants van UHasselt in de Oude Gevangenis en in Diepenbeek worden uitgebaat door cateraar Umami, het vroegere Horeservi Catering. Nog steeds gebeurt de bediening met vriendelijke gezichten, goede service en meer pittiger gerechten.
Umami draagt ook duurzaamheid niet alleen in gezonde voeding uit, maar ook met nieuwe frigo’s met strengere ISO- en HACCP-normen voor een optimale temperatuur en zuinigere frigo’s en andere koeling met gesloten deuren, zodat er geen energie verloren gaat. Verder worden er ook vermeldingen van de allergenen, het aantal calorieën per 100 gram en het soort vlees per product vermeld.

In de restaurants zijn er eveneens speciale menu’s en activiteiten voorzien. Er is een themadag per kwartaal. Voor de eerste woensdag van oktober 2017 is dat Croque ’n Roll, de eerste woensdag van december 2017 Burger Feste en de eerste woensdag van maart 2018 zijn dat Lentekriebels. Voor showcooking in de restaurants is gekozen voor griezelig wokken op 31 oktober 2017. Op woensdag 18 april 2018 komen foodtrucks langs met homemade lemonade, smoothiebowls, salad bars en bagels. Een campusbarbecue geeft eind mei 2018 de aftrap van de zomer.

En tenslotte kunnen studenten hun favoriete gerechten doorsturen naar Umami die ze dan als ontdekkingsmenu’s aan de studenten zal serveren.

http://www.uhasselt.be/restaurant